Det går bra för vår alumni Isabel Boltenstern just nu. Efter att ha blivit en viral sensation med sina uppmärksammade videobloggarhockeysverige.se har hon nu draftats av Aftonbladet för att bli deras nya hockebloggare. Vi fick en pratstund med Isabel för att ställa ett par korta frågor. Stort grattis från alla på Campeon!

Grattis till dina framgångar! Hur känns det att vara Aftonbladets nya profilerade hockeybloggare?
Tack så mycket! Jag har fortfarande inte riktigt insett vad som hänt, men är så glad och tacksam för chansen. Ordet ”nervositetsillamående” har använts flera gånger det senaste dygnet för att beskriva mitt tillstånd!

Vad har du hittat på efter Campeon?
Det är en hel del. Jag tog studenten 2009, och samma sommar flyttade jag till Göteborg där jag jobbade på IKEA samtidigt som jag pluggade lite strökurser. Jag fotade hockey åt Rögle med jämna mellanrum i två säsonger och kom sedan in på journalisthögskolan här i Stockholm. Samma vecka som jag flyttade upp sökte jag praktikplats på Djurgården där jag började intervjua, skriva artiklar och fota för klubbens hemsida. Dessutom agerade jag pressvärdinna, och träffade några av Sveriges största journalister inom sportvärlden. Där haffades jag av Hockeysverige.se där jag jobbat i sex månader bredvid mina studier. Den senaste månaden videobloggade jag, och uppmärksamheten ökade med videoklippen. En av Sportbladets högsta höns såg mig och valde att signa mig, vilket är fantastiskt kul!

Vad är ditt bästa tips om man vill nå framgång inom medieyrket?
För mig har kreativiteten och humorn varit A och O, men rent generellt tror jag att en social kompetens och lite jävlar anamma kan vara bra att ha!